Vegan chocoladebanaantaart

Taart met chocolade, banaan en hazelnoten

Gezond en vegan klinkt niet als een logische combinatie met taart, maar dat is met deze chocoladebanaantaart wel het geval! De taart bestaat uit drie lagen en heeft een topping van hazelnoten en cacaonibs. De middelste laag bestaat uit plakjes banaan en voorkomt dat de onderste en bovenste laag doorlopen. En zeg nou zelf, als deze taart geen foodporn is!

Wat heb je nodig?

Voor de basis:
2 bananen
1 zoete aardappel
150 ml sojamelk
125 gr havermoutmeel
20 gr (wijnsteen)bakpoeder
1 eetlepel vanillewhey of -suiker
5 eetlepels kokosbloesemsuiker

Voor de chocoladelaag:
1 grote eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel sojamelk
een handje hazelnoten

Voor de topping:
een handje hazelnoten
cacaonibs

Hoe maak je het?

Blend een handje hazelnoten tot het een soort meel is. Verwarm de zoete aardappel in een oven of magnetron tot het vlees zacht is. Lepel de zoete aardappel uit en mix het vlees met 1 banaan, de sojamelk, havermoutmeel, bakpoeder, vanillesuiker en kokosbloesemsuiker. Mix alles goed door en giet de helft in een ingevette (kleine) taartvorm. Bedek het beslag in de taartvorm met de plakjes van 1 banaan.

Voeg een eetlepel sojamelk, de vermalen hazelnoten en een flinke eetlepel cacaopoeder toe aan de rest van het beslag en mix alles goed door. Giet ook dit beslag in de taartvorm, over de bananenlaag. Crush de overige hazelnoten en garneer met de hazelnoten en wat cacaonibs de taart. Bak de taart ongeveer 30 minuten in een oven op 180 °C.

2015-11-22 14.52.13

 

2 Responses to “Vegan chocoladebanaantaart

  • Het recept ziet er lekker uit. Mijn zoete aardappels verschillen erg van grootte. Hoeveel gram kan ik ongeveer aanhouden voor 1 zoete aardappel?

  • Ik gok dat die van mij ongeveer 200 gram zijn. Ietsje meer of minder is niet erg. Succes!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *